Η Π.Ο.Λ. για τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2022

 .com/img/a/


 Μετά και την έναρξη των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων διαπιστώνεται και στη πράξη  ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καταλήγει σε αδιέξοδο.

 

Όπως είχαμε τονίσει και το 2021 ,όταν για πρώτη φορά  δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικές μεταθέσεις , έτσι και φέτος η προβλεπόμενη διαδικασία θα οδηγήσει τη Διοίκηση σε τέλμα.  

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που προκύπτει από το 21/2021 ΠΔ Μεταθέσεων, για το έτος 2022 προβλέπεται:

·         Μετάθεση για πάνω από 2.000 στελέχη .

·         Το 80% των εξ αυτών αφορά ανούσιες μεταθέσεις σε υπηρεσίες που δεν έχουν υπηρεσιακές ανάγκες ενώ θα απογυμνωθούν πολλές από αυτές  που λειτουργούν με εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό. 

·         Δεν ενισχύονται οι νησιωτικές Λιμενικές αρχές ενώ θα υπάρξουν και στελέχη που θα μετατεθούν από ένα νησί σε άλλο χωρίς να το επιθυμούν.

·         Δεν υπάρχει δυνατότητα να ικανοποιηθούν αιτήματα στελεχών που υπηρετούν σε νησιά και επιθυμούν μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους καθώς με το νέο οργανόγραμμα οι νησιωτικές υπηρεσίες εμφανίζονται υποστελεχωμένες κατά 50-60% ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος υπήρχαν κενά.        

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Π.Ο.Λ. δικαιώνεται για όλα όσα διεκδικεί και αντιτίθεται εδώ και 2 έτη αναφορικά με το καθεστώς των μεταθέσεων .

 

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως:

ü  Είναι επιβεβλημένη η τροποποίηση του Π.Δ Μεταθέσεων.

ü  Θα καταλήξει με αρνητικό πρόσημο η τρέχουσα διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων.

ü  Θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθούν μεταθέσεις κατόπιν  αιτήματος των συναδέλφων.    

 

Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε υποστηριχτές της μίας και μοναδικής λύσης που δεν είναι άλλη από ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία της Ηγεσίας με τους όλους τους συνδικαλιστικούς.

 

 Καλούμε τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη να προβεί  στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρεθεί μία λύση εφάμιλλή του έργου και της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .


.com/img/a/

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent