Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ


      

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης (Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών),  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αθουσάκη Εμμανουήλ  και τον Γενικό Γραμματέα Μανουσέλη Ευτύχιο συναντήθηκε την Παρασκευή  11-02-2022 με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον  κ. Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της Ε.Π. Κρήτης, τον κ. Νταγκουνάκη Γιώργο, μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Κρήτης και τον κ. Σοφίου Βαγγέλη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα θέματα της έλλειψης προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα λόγω του μειωμένου αριθμού προσλήψεων των τελευταίων ετών αλλά και θέματα του συστήματος των μεταθέσεων το οποίο διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας. Επίσης συζητήθηκαν το αίτημα μας για την κατάργηση της διπλής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που επιβαρύνει ακόμα παραπάνω το εισόδημά μας, την αναγκαιότητα έκδοσης του Π.Δ. οδοιπορικών και τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν στις μετακινήσεις εσωτερικού, την αναγκαιότητα στελέχωσης των σκαφών με διπλά πληρώματα και τις καταπονήσεις των πληρωμάτων τους , αναφερθήκαμε στο νόμο 4808/21 ο οποίος ενώ προβλέπει διατάξεις όπως επιπλέον γονική άδεια για την ανατροφή του παιδιού διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών και την άδεια πατρότητας δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών που ήδη χορηγούνται στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα αυτές δεν χορηγούνται στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. Αναφερθήκαμε και στα συνταξιοδοτικά θέματα που έχουν προκύψει με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλουμε για αναγνωρίσεις , τις οποίες  καθιστούν απαγορευτικές και ειδικά για την αναγνώριση του στρατού ο οποίος αν και είναι πραγματική υπηρεσία αυτή λογίζεται ως πλασματική. 

Από την πλευρά του ο κ. Συντυχάκης Μανώλης  και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα μας και να τα αναδεικνύει μέσα και έξω από τη Βουλή  και επισημάνθηκαν  οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από μέρος τους, για τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, την αύξηση του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης μετακίνησης εσωτερικού, την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση των πλωτών μέσων κ.α.