Πρόεδρος Ένωσης Λιμενικών Κρήτης: "Εγχειρίδιο μετακύλισης ευθυνών"

 


Εγχειρίδιο μετακύλισης ευθυνών θα μπορούσαν να γράψουν οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιπροσωπευτικότεροι» συνδικαλιστές!

 

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η στάση τους, που για άλλη μία χρονιά μετακυλούν τις ευθύνες, για το απαράδεκτο πλαίσιο που διέπει τις τακτικές μεταθέσεις, στην ηγεσία της Διοίκησης Προσωπικού και τα μέλη του συμβουλίου μεταθέσεων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ενημερώνουν τον κ. ΥΝΑΝΠ και όλο το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ότι δεν δέχτηκε το συμβούλιο μεταθέσεων την αυθαίρετη πρόταση τους, την αυθαίρετη παραδοχή της διενέργειας των συμβούλιών με διαφορετικό τρόπο από ότι προβλέπεται !!

 

Ουδέποτε έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές του κ. ΥΝΑΝΠ σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων και πως να το πράξουν άλλωστε όταν αυτές οι επιλογές είναι δικές τους. Πως να το πράξουν όταν αυτές οι επιλογές εγκλώβισαν τον υπουργό , το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , τα στελέχη και τις οικογένειες των στελεχών.

Ακόμα και στην πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 76 του ν.4926/22 (ΦΕΚ 82 Α΄/ 20-04-2022) στην βουλή «έκριναν ότι κρίθηκε απαραίτητη με την έναρξη τον φετινών τακτικών μεταθέσεων (2022) και ικανοποιεί δικιά τους τοποθέτηση η τροποποίηση του άρθρου».

Δεν έχουν αντιληφθεί μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών εφαρμογής του π.δ. ότι δεν επιδέχεται «μπαλώματα» διότι ακόμα και αυτά πάλι σε αδιέξοδο οδηγούν και η μοναδική λύση είναι η κατάργηση του με την έκδοση νέου στα πρότυπα των άλλων σωμάτων ασφαλείας. Δεν θέλουν φυσικά να δεχτούν ότι θα χάσουν το μοναδικό πράγμα που κρατάει τους συναδέλφους ως μέλη τους, τις μεταθέσεις, οπότε προφανώς δεν έχουν λόγο να ανατραπεί αυτή η «ομηρεία» των μεταθέσεων.

 

Έτσι απλά επαναλαμβάνουν την πρόθεσή του υπουργού για βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εφαρμογής του συστήματος και τη διαπίστωση των όποιων προβλημάτων.

 

Εν ολίγης ομολογούν, όλοι μαζί, ότι από την μία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι αποτελέσματα θα επιφέρουν οι προτάσεις τους, τα νομοθετήματα τους και πειραματίζονται με τα στελέχη και τις οικογένειες τους και από την άλλη φαίνεται να απολαμβάνουν την «ομηρεία» των μεταθέσεων - αποσπάσεων και των ανακοινώσεων σύγκλησης των συμβουλίων μεταθέσεων σχεδόν κάθε μήνα, που σε καμία περίπτωση δεν επιφέρουν τους κατά δήλωση τους στόχους για απαιτούμενη ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε ένα σύστημα, που θα εμπνέει δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισοτιμία και ισονομία για όλους!!

 

Εδώ και δύο χρόνια όσοι τοποθετούνται και αναφέρουν τα προβλήματα που θα επέφερε αυτό το π.δ. βαπτίστηκαν ως μειοψηφία, ως παράταιροί και αυτοί που όφειλαν να τους ακούσουν ακόμα και τώρα προσπαθούν να τα ρίξουν αλλού.

Ξέχασαν όμως ότι η αλήθεια δεν κρύβεται, η γη γυρίζει και ο χρόνος κυλάει …….