Π.Ο.Λ.: Οι αποφάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μας δικαιώνουν

 


.com/img/a/

 Προσφάτως ενημερωθήκαμε πως ύστερα από έντονη διαμάχη , πολλές αμφισβητήσεις από μέλη του ΔΣ και με οριακή πλειοψηφία (δηλαδή με 10-9) η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ αποφάσισε να εντάξει στις τάξεις της μία νέα πρωτοβάθμια  Ένωση την ΕΠΛΣ Θεσσαλίας ,Φθιώτιδας και Β.Σποράδων.

Είναι ξεκάθαρη πλέον η παραδοχή την ήττας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη δικαστική διαμάχη στην οποία μας έχει σύρει ,αν για εμάς η όλη κατάσταση μόνο θλίψη μας προκαλεί.

Φαντάζει σε όλους μας απίστευτη η αλλοπρόσαλλη στάση της έτερης Ομοσπονδίας αφού έχει καταφέρει να μπερδέψει ακόμη και εμάς για το τι πραγματικά είναι αυτό που πρεσβεύει αναφορικά με τα σωματεία στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 Θυμίζουμε πως μετά από τρείς αναβολές εκ των οποίων οι δύο πρώτες λόγω της εφαρμογής μέτρων για τον covid-19 και η 3η την 1-6-2021 ύστερα από αίτημα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., έφτασε την 28-09-2021 η ημέρα που επιτέλους η δικαιοσύνη θα έδινε απαντήσεις σε όσους αμφισβήτησαν την νομιμότητα της Ομοσπονδίας μας και των Ενώσεών της.

Βέβαια για την Ομοσπονδία μας ουδέποτε τέθηκε ζήτημα νομιμοποίησης αφού τα τελευταία χρόνια 9 διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις από Ειρηνοδικεία  σε όλη την χώρα  δίνουν το δικαίωμα στη Π.Ο.Λ. και στις πρωτοβάθμιες ενώσεις της να λειτουργούν νόμιμα όπως προβλέπεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.   

Στην εκδίκαση της υπόθεσης της τριτανακοπής της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ κατά της Π.Ο.Λ., που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Βόλου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ της εκδίκασης με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Λίγες μέρες μετά η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ,επανήλθε και μας ενημέρωσε πως ο έλεγχος της νομιμότητας της Π.Ο.Λ. συνεχίζεται (to be continued όπως λένε και στα σήριαλ της τηλεόρασης )

Και αφού:

       λοιδορηθήκαμε με κάθε υπερβολή σε σημείο που η απροκάλυπτη επίθεση και η σπέκουλα στο προεδρείο της Ομοσπονδίας μας έφτασε να αποτελέσει θέμα συζήτησης στα έδρανα του Κοινοβουλίου

       ενημερώθηκε μέχρι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Μητσοτάκης Κυριάκος για το μείζον εθνικό ζήτημα νομιμότητας της Π.Ο.Λ.!!!

       το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εμφανίστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την  9/11/21 στο Πρωτοδικείο του Βόλου ισχυριζόμενο σύμφωνα και με τη νέα αίτηση τριτανανακοπής πως η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ανήκει στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, 

λίγες μέρες πριν όπως γλαφυρά καυτηριάστηκε από τα υπόλοιπα 9 μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν το αίτημα  ,το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ακολουθώντας τη τακτική  «στις τριτανακοπές στα δικαστήρια θα λέμε ότι μας συμφέρει ..» αποφάσισε να εντάξει ένα νέο σωματείο που δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συναδέλφων το οποίο θα λειτουργεί γεωγραφικά εκεί που επί δεκαετίες δρα και εκπροσωπεί τους συναδέλφους η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος.

Η στάση αυτή γεννά σε όλους μας πολλά ερωτηματικά και ουδείς μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο στο δικαστήριο η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ισχυρίστηκε (σύμφωνα και με το σχετικό δικόγραφο ) ότι η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ανήκει σε αυτή, τη στιγμή που ιδρύει μία νέα πρωτοβάθμια Ένωση στην Κεντρική Ελλάδα ανακαλώντας στην ουσία όλα αυτά που με τις ανακοινώσεις και τις νομικές της ενέργειες ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα!!!

Προκαλεί επίσης πολλά ερωτήματα αυτή η απόφαση τη στιγμή μάλιστα που η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  έχει ωθήσει και στηρίξει τα πρωτοβάθμια σωματεία της

       ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης

       ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης

       ΕΠΛΣ Αττικής και Πειραιά

       ΕΠΛΣ Αργολίδος –Κορινθίας και Αρκαδίας

 

να προβούν σε αιτήσεις τριτανακοπής σε 3 δικές μας πρωτοβάθμιες Ενώσεις:

       Ένωση Λιμενικών Κρήτης

       Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας και   

       Ένωση Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου.

Είναι ξεκάθαροι πλέον οι λόγοι για τους οποίους το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχει επιλέξει αυτή τη τακτική της διαμάχης και όχι της από κοινού επίλυσης των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους.

Εμείς ως Π.Ο.Λ. δεν έχουμε σκοπό να αναλωθούμε σε ανούσιες συγκρούσεις .

Αντιθέτως θα συνεχίσουμε να δίνουμε την ενέργειά μας στο δημιουργικό συνδικαλισμό και δηλώνουμε θετικοί στην συνεργασία με τις δυνάμεις του υγιούς συνδικαλισμού για τα ζητήματα που μας ταλανίζουν στο πλαίσιο του συνεταιρίζεσθαι και της πολυφωνίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος .

Θεωρούμε πως έφτασε ο καιρός που όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να αναζητήσουμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα  που μας απασχολούν.

.com/img/a/

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent