Παρέμβαση Προέδρου ΕΛΑΑΚ Ξυνέλη Παναγιώτη για τις μεταθέσεις των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.


 Του Αγιού Νικολάου Αύριο! Μεγάλη γιορτή!

Γιορτάζει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Χρόνια μας πολλά!!!

Η φετινή γιορτή όμως είναι λίγο πιο περίεργη.

 Τις τελευταίες τρείς μέρες, οι συνάδελφοι όλων των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ασχολούνται με ένα και μόνο ζήτημα, την συμπλήρωση του πίνακα των εναλλακτικών Υπηρεσιών που επιθυμούν να μετατεθούν.

      Πάντα πίστευα ότι μπορούμε να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι την πορεία της ζωής μας. Με το πέρασμα των χρόνων συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος, λάθη. Τελικά άλλοι καθόριζουν τη πορεία της ζωής μας τα τελευταία χρόνια προσπαθόντας να καλύψουν αστοχίες πολλών ετών και βιαστικά Π.Δ. μεταθέσεων  με φαινομενική επίπλαστη ευδαιμονία, τελικά το τερμάτισαν δημιουργώντας το ΠΔ 11/21 που κρίνεται  μη εφαρμόσιμο στην πράξη και οδηγεί τα στελέχη αλλά και τη Διοίκηση σε αδιέξοδο.

      Προχτές το πρωί  μέσα στην αναστάτωση των ημερών και αντιμετωπίζοντας ένα πολύ προσωπικό θέμα  συζητούσα με έναν Παπούλη στον Άγιο Νικόλαο του  Πειραιά. Tου  "εξομολογήθηκα" εκτός των άλλων για τη μάχη που γίνοταν μέσα  μου όσον αφορά την ενασχόληση μου συνδικαλιστικά του Λιμενικού Σώματος, τον προβληματισμό μου σχετικά με τις δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει και πως όλα αυτά εκτός των άλλων έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Υγεία μου.

Αυτός με  ηρεμία μου απάντησε:

– Παιδί μου, η μάχη γίνεται μέσα μας.

Απο τη μία πλευρά είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η έπαρση, η απογοήτευση, ο εγωισμός,  η ενοχή, η ματαιοδοξία, η υπεροψία και το ψέμα.

Απο την άλλη πλευρά είναι η αγάπη, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η σοβαρότητα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, ο σεβασμός και η αλήθεια.

      Γύρισα στο γραφείο προβληματισμένος μέν, αφήνοντας δε πίσω ότι είχε συμβεί νωρίτερα και  προσπάθησα να  συγκεντρωθώ στην ορθή εκτέλεση της Υπηρεσίας μου και τους στόχους της Διοίκησης αφήνοντας πίσω τα προσωπικά μου.

        Αντιθέτως όμως αυτό που εισέπραξα μπαίνοντας στο Λιμεναρχείο από τους συναδέλφους που ακριβώς εκείνη τη στιγμή συμπλήρωναν τις λίστες με τις επιλογές μετάθεσης ήταν από κάποιους ο πανικός και η αναστάτωση και από άλλους η απογοήτευση.

        Δυστυχώς δεν μπορούσα να τους χαϊδέψω τα αφτιά …

       Η υπευθυνότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό ενός συνδικαλιστή. Δεν κρύβει την αλήθεια, δεν κρύβει και τα λάθη του όμως, τα παραδέχεται κάνοντας την αυτοκριτική του και προσπαθεί να μην τα επαναλάβει. Σε συνέχεια των παραπάνω δεν ρίχνει το σφάλμα σε άλλους και αναζητά λύσεις. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν αλλά αναφέρονται και αναλύονται μετά την ανάληψη της ευθύνης.

      Ο σεβασμός προς τον «ανταγωνιστή πλέον» αποτελεί κύριο στοιχείο του υγείους συνδικαλιστή.

       Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές ιδιότητες που πρέπει να διαθέτει σήμερα. Υπάρχουν όμως και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ανακαλύψει ο καθένας μόνος του, να τα υιοθετήσει και να τα ακολουθεί ως ηθικό κώδικα και τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ποιότητας της προσωπικής και επαγγελματικής-συνδικαλιστικής ζωής.

«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ».

Αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την άμεση κατάργηση του Π.Δ. Μεταθέσεων διότι η  εφαρμογή του θα καταστεί καταστροφική και μη αναστρέψιμη. 

Είναι μονόδρομος πλέον η έκδοση νέου Π.Δ. Μεταθέσεων στα πρότυπα των άλλων σωμάτων ασφαλείας όπου θα πρέπει μέχρι και τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου να εκτελούνται μεταθέσεις μόνο σε πραγματικές κενές θέσεις και μόνο εφόσον τα στελέχη το επιθυμούν. 

Όλες οι υπόλοιπες κενές θέσεις επιβάλλεται να καλύπτονται από νέες προσλήψεις και όχι από την ανακύκλωση των ίδιων στελεχών ώστε να  διατηρείτε η επαγγελματική συνοχή, η οικογενειακή συνοχή και συνέχεια έχοντας ως αποτέλεσμα το θετικό πρόσημο στην απόδοση των στελεχών.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ και κατ΄επέκταση η Ε.Λ.Α.Α.Κ. αγωνίζονται για ένα καθεστώς μεταθέσεων σύγχρονο, και σε αυτή τη κατεύθυνση είναι πρόθυμες να συνεργαστούν για το καλό του Λιμενικού Σώματος και του συνόλου των στελεχών αφήνοντας πίσω το παρελθόν και κοιταζοντας το μέλλον!


alea jacta est


                                                            ΞΥΝΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ(Ε.Λ.Α.Α.Κ.)-

-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ(Π.Ο.Λ.)-

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ


Χρόνια πολλά!!!


Πηγή