Απάντηση του κ. ΥΝΑΝΠ στην βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελένη Βατσινά για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

 ΕΛΕΝΗ ΒΑΤΣΙΝΑ

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

 

Δελτίο Τύπου

 

Στυλιανίδης προς Βατσινά για το μεταναστευτικό: Νέα επιχειρησιακά μέσα και μεταθέσεις για τις λιμενικές αρχές της Κρήτης

 

Τί απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα παράλια της Κρήτης, με τις διαδοχικές αφίξεις μεταναστών

 


Σε νέα επιχειρησιακά μέσα και μεταθέσεις μπορεί να προσβλέπει η Κρήτη για την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης που αποτυπώνεται σχεδόν καθημερινά στα νότια παράλια του νησιού.

 

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά με θέμα το πως το Υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να αντιμετωπίσει τις διαδοχικές αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης σημειώνει ότι η χώρα μας πρόκειται να προμηθευτεί νέα επιχειρησιακά μέσα, με κάποια εξ αυτών να κατανέμονται και στις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης. Όσο για την αναγκαία ενίσχυση σε προσωπικό, στην απάντησή του ο Υπουργός τονίζει πως "για την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης με προσωπικό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ενόψει τηης επικείμενης αποφοίτησης δόκιμων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις παραγωγικές σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Όσο για την ευρωπαϊκή συνδρομή προς τη χώρα μας, για το οξύ ζήτημα του μεταναστευτικού, ουδέν νεότερον πέραν όσων ισχύουν ήδη, με τον κ.Στυλιανίδη να υπογραμμίζει την "συνεισφορά της Ένωσης με ιπτάμενα μέσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"".

 

Σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά τονίζει πως "η οξύτητα του ζητήματος και οι σχεδόν καθημερινές αφίξεις μεταναστών - θυμάτων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, είναι φανερό πως δεν αντιμετωπίζονται με τα ισχύοντα μέτρα.

Τα αντανακλαστικά του κεντρικού κράτους για την ενίσχυση εκεί όπου καταγράφεται ανάγκη πρέπει να είναι άμεσα, κάτι πως στην παρούσα περίπτωση δε διαπιστώνεται. Μέχρι να έρθουν δόκιμοι - αντί για έμπειρο προσωπικό - και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προμήθειας επιχειρησιακών μέσων (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσα και τί είδους μέσα θα διατεθούν στην Κρήτη) το νησί παραμένει έρμαιο των προθέσεων των κυκλωμάτων που έναντι αδράς αμοιβής βγάζουν στη θάλασσα απελπισμένους ανθρώπους.

Οι μνήμες από το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου είναι νωπές και κάποια στιγμή πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία να πάψει να "ποντάρει" στις πιθανότητες".