Μας λυπεί και μας απογοητεύει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο αλλά ‘’ΩΣ ΕΔΩ’’


 .com/img/a/

                                                                                  Ηράκλειο, 02 Οκτωβρίου 2023

                                                                                  ΑρΠρωτ: 12 / 2023

Προς:  1.Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

2.Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

3. Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων  ΥΝΑΝΠ     

4. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κοιν: 1. Διοικητή 7η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. 

2. Π.Ο.Λ.

3. Μέλη μας.

4. Μ.Μ.Ε.

5. Τομεάρχες Ναυτιλίας Κόμματων Ελληνικού Κοινοβουλίου 


Θέμα: «Μας λυπεί και μας απογοητεύει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο αλλά ‘’ΩΣ  ΕΔΩ’’»

Σε συνέχεια της πρωτόγνωρης συνεχόμενης άρνησης εκ μέρους της Διοικητή της 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Πλοιάρχου Λ.Σ. ΧΑΣΙΩΤΗ Δήμητρας από αναλήψεως καθηκόντων της, απάντησης στα έγγραφα αιτήματα της Ένωσης μας  για συνάντηση προκειμένου να της μεταφερθούν προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους που Υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Κρήτης αναγκαζόμαστε να προβούμε σε ενημέρωση σας με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελίας.

·    Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων πρέπει για την Ένωση Λιμενικών Κρήτης  εν έτει 2023 να αποτελεί διεκδίκηση.

 

·   Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ζητήματα που τίθενται από ένα θεσμικά κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό όργανο αποτελούν αντικείμενο ελέγχου σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως πρόσφατα συνέβη αναφορικά με γενική παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης , σε κοινωνικό διαδικτυακό μέσο που χρησιμοποιεί η Ένωση δια του Προέδρου, κάτι το οποίο επιρρωνύει ότι πέραν της απαγόρευση να θέτουμε κατ’ ιδίαν ζητήματα προφανώς απαγορεύονται αυτά να τίθενται και εγγράφως διαδικτυακά προς ενημέρωση των μελών μας.

Ουδέποτε κρίναμε την Διοικητή από το αν επισκέπτεται ή μη τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής της αφουγκράζοντας τα προβλήματα του προσωπικού, μεριμνώντας ή όχι για την επίλυση των προβλημάτων όμως απαιτούμε να μπορούμε να πράττουμε ομοίως κρινόμενοι επ’ αυτού μόνο από τα μέλη μας, χωρίς εμπόδια, χωρίς να μας  φιμώνουν, χωρίς να ελεγχόμαστε πειθαρχικά άνευ ουσιαστικής αιτίας με στόχο την φίμωση και τον «εκφοβισμό»  μας και κατ’ επέκταση τον «εκφοβισμό» του προσωπικού.

Με γνώμονα ότι η Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία αποτελεί θεματοφύλακα και εγγυητή της θεσμικά κατοχυρωμένης δυνατότητας εκπροσώπησης του προσωπικού και πριν προβούμε σε άλλες ενέργειες, σας καταθέτουμε την παρούσα διαμαρτυρία -  καταγγελία ως ελάχιστη υποχρέωση μας για την απρόσκοπτη εκπροσώπηση των μελών μας  και λειτουργίας της Ένωσης μας που μοναδικό στόχο έχει να συνδράμει εποικοδομητικά στο έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , στην βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας, των οικονομικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων των στελεχών του. 

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε τυχών διευκρίνηση απαιτηθεί.