Απάντηση του Διευθυντή Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ στην Π.Ο.Λ.

 %CE%A0%CE%9F%CE%9B



Η Ομοσπονδία μας έλαβε την 17-08-23 την απάντηση του Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναυάρχου Λ.Σ (ΥΙ) Κωνσταντέλλου Γ. σχετικά με την από 12-08-23 επιστολή μας με τίτλο "Προβληματίζει η εμμένουσα τιμωρητική και απαξιωτική αντιμετώπιση εκ μέρους Υπηρεσιών του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ προς τα στελέχη του τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε μόνιμα είτε προσωρινά".  (εδώ)

 

Θεωρούμε πολύ θετικό το ότι ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δίνει σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, αναδεικνύοντας ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας από όλη την επικράτεια.

 

Επίσης σε όσα απαντώνται σχετικά με την εφαρμογή της Περιοδικής Υγειονομικής Εξέτασης (Π.Υ.Ε.) σε περίπου 500 στελέχη ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επεκταθεί στο σύνολο του προσωπικού και όχι μόνο για τα στελέχη που υπηρετούν στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών.

 

Αναφερόμενοι δε στα όσα τονίζονται στην κάτωθι απάντηση από τον Αρχίατρο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Π.Ο.Λ τα όσα μας αναφέρονται ή καταγγέλλονται από συναδέλφους, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως ως Ομοσπονδία δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε γι΄αυτό και ο λόγος μας έχει δημόσιο χαρακτήρα , δεν θα τοποθετούμασταν ποτέ με ανακρίβειες, ιδίως όταν πρόκειται για θέματα υγείας, έχουμε πλήρη επίγνωση και προσωπική άποψη για κάθε περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε ενώ δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τον Γενάρη του 2023 όταν και τα ερωτήματα της Π.Ο.Λ για διευκρινήσεις αναφορικά με το Π.Δ 86/22 (προκειμένου να προλάβουμε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ) έγιναν μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκαλώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα. 

 

Κυράνης Κωνσταντίνος 

Πρόεδρος Π.Ο.Λ. 

 

 

Ακολουθεί η απάντηση Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναυάρχου Λ.Σ (ΥΙ) Κωνσταντέλλου Γ.