Ερώτημα σε ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. για το βαθμολόγιο των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ


 

Πειραιάς 23/11/2021

Αρ.Πρωτ. : 46/21

Προς : κ. ΥΝΑΝΠ Ι.Πλακιωτάκη

  

ΘΕΜΑ: «Ερώτημα σε ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. για το βαθμολόγιο των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ»

 

Κύριε Υπουργέ

 

Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε (εδώ) για την προώθηση ενός Προεδρικού Διατάγματος που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Μετά το  11/2021 ΠΔ Μεταθέσεων για το οποίο σας έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας , έρχεται ακόμη ένα νομοθέτημα που (αν θεσπιστεί)  θα βάλλει όχι μόνο κατά της βαθμολογικής αλλά και κατά της μισθολογικής μας εξέλιξης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με το νέο μισθολόγιο και εφαρμόζεται από 1-1-2017 για τους ένστολους ,έχοντας ως βασικό  χαρακτηριστικό τη  συνάρτηση του μισθού με το βαθμό που φέρει το στέλεχος.

 

Είναι ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε αρνητική αλλαγή στο βαθμολόγιο θα φέρει μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις.

 

Τα όσα προβλέπονται με το προσχέδιο τροποποίησης (έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο) του π.δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139) έχουν ως κύριο στόχο την αύξηση των χρόνων παραμονής σε κάθε  βαθμό κάτι που πριν λίγο καιρό θα φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αποτελεί προϊόν εργασίας κάποιων που εργάζονται για το καλό των Λιμενικών τη στιγμή μάλιστα που με τον πρόσφατο νόμο του ΥΝΑΝΠ  4676/20 (ΦΕκ 67 Α/19-3-2020) «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις » οι όποιες εκκρεμότητες στο θέμα του βαθμολογίου είχαν ρυθμιστεί.

 

Από τη στιγμή που το προσχέδιο έχει συνταχτεί από υπηρεσιακούς παράγοντες είναι δεδομένο ότι έχει ληφθεί σχετική εντολή από την ηγεσία. 

 

Ως εκ τούτου Kύριε Υπουργέ

Τίθενται τα εξής εύλογα ερωτήματα :

Α) Έχετε δώσει εντολή προκειμένου να συνταχθεί ΠΔ Ιεραρχίας και βαθμολόγιο, στη μορφή που έχει κυκλοφορήσει και θα έχει επιζήμιες διατάξεις για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ;

Β) Αν όχι , υπάρχει πρόθεση από πλευράς σας να προωθηθεί νέο ΠΔ Ιεραρχίας;

 

 Σε περίπτωση που τελικά η πολιτική μας ηγεσία ούτε γνώριζε ούτε είχε σκοπό να προωθήσει το συγκεκριμένο ΠΔ θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον συντάκτη του αλλά και το λόγο δημοσιοποίησης ενός νομοθετήματος που προκάλεσε δυσμενή σχολιασμό και αντιδράσεις των συνάδελφων.    


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.