Π.Ο.Λ.:Καταδικαστέα κάθε πράξη αναστολής εργασίας Συναδέλφων


 Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, με τις οποίες καταδικάσαμε κάθε προοπτική υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με μεγάλη μας λύπη  ενημερωθήκαμε ότι απεστάλησαν σε Υγειονομικές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος διαταγές  αναστολής εργασίας σε συναδέλφους που  εκτελούν διοικητικά καθήκοντα.

 

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε ποινή αναστολής εργασίας και αντιτιθέμεθα σε παραδειγματικές τιμωρίες με αποκλειστικό σκοπό  τον εκφοβισμό των συνάδελφων και την  οικονομική εξόντωσή τους, προκειμένου να εξαναγκαστούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό.

 

Θεωρούμε δε αδιανόητο σε ένα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που τα τελευταία χρόνια κάθε υπηρεσιακή ανάγκη καλύπτεται με αποσπάσεις και διαθέσεις, να μην προκρίνεται ως λύση η αντικατάστασή τους και η μετακίνησή τους σε Υπηρεσία που δεν απαιτείται εμβολιασμός . 

 

Ως Π.Ο.Λ στεκόμαστε δίπλα σε κάθε Συνάδελφο που απειλείται με απώλεια μισθού και κάθε υπηρεσιακής κάλυψης και προστασίας και θα ενισχύσουμε με κάθε μέσο όσα στελέχη τεθούν σε αυτό το καθεστώς .  

 

Επισημαίνουμε ότι οι εκδοθείσες Αποφάσεις αναστολής των συναδέλφων μας δεν εκπληρώνουν ούτε την υποχρέωσή για επαρκή, σαφή, ειδική και τεκμηριωμένη αιτιολογία που απαιτείται να περιέχουν ως διοικητικές πράξεις και δη οι εν λόγω που δεν είναι απλώς δυσμενείς αλλά ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ, κατά των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Προκειμένου να αξιολογηθεί η πλήρης διάσταση της των πραγμάτων θεωρούμε ως απαραίτητη  τη χορήγηση εκείνων των πραγματικών στοιχείων βάσει των οποίων διαπιστώθηκε αδιαμφισβήτητα και ειδικώς για τα συγκεκριμένα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η απαίτηση επιβολής του ανωτέρω μέτρου.

 

Σημαντική σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρείται η ενημέρωση αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του COVID-19 στο σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη χρονική κατανομή αυτών, καθώς και αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που νόσησαν και νοσηλεύθηκαν και εκείνων που διασωληνώθηκαν και εξ αυτών τον αριθμό εκείνων που είχαν εμβολιασθεί και μη.

 

Αξιολογώντας όλα όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα θέτουμε το ερώτημα τί θα γίνει εάν εμβολιασμένο στέλεχος που δεν θα απαιτείται να κάνει υποχρεωτικά rapid test κολλήσει κορωνοιό και έχει έρθει σε στενή επαφή  με άλλους συναδέρφους που έχουν αρνητικό rapid test;

 

Ολοκληρώνοντας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι η Π.Ο.Λ. είναι Παρούσα για κάθε Συνάδελφο και μέσω του Προέδρου της Κυράνη Κων/νου ( 6996708075) και του Νομικού της συμβούλου κ.Αντωνακόπουλου Γεωργίου θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους συναδέλφους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα μέτρα που επιβάλλονται αναφορικά με τα τεστ ή τίθεται σε αναστολή εργασίας.